Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ομιλία του ΚΚΕ στο Αιτωλικό με το Νίκο Μωραΐτη



Την Κυριακή το βράδυ στις 21:30 θα μιλήσει στο Αιτωλικό, στην κεντρική πλατεία, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.
Θα αναφερθεί στις τρέχουσες εξελίξεις και θα παρουσιάσει την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, από την κρίση. Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της τρίμηνης πανελλαδικής εξόρμησης που έχει αναλάβει το ΚΚΕ, για να παρουσιάσει στα πλατιά λαϊκά στρώματα την πρότασή του για την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων.
Το Κ.Κ.Ε.έχει πολιτική πρόταση που περιλαμβάνει τόσο την παρουσίαση και ανάλυση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας όσο και τη δημιουργία ,όσο γίνεται πιο γρήγορα ,των κοινωνικών προϋποθέσεων για να υπάρξει αποτελεσματικότητα στο λαϊκό αγώνα .
Δεν φθάνει να διεκδικεί ο λαός καλλίτερη ζωή ,πρέπει να πάρει και την υπόθεση στα χέρια του για να την κατακτήσει .
Η κινητήρια δύναμη αντεπίθεσης και ανατροπής είναι το εργατικό κίνημα ,η ταξική πάλη ,αλλά και η συμμαχία με το ριζοσπαστικό κίνημα των αυτοαποσχολούμενων , της φτωχής αγροτιάς ,της νεολαίας , των γυναικών .Κίνημα που δεν θα αρκείται σε κάποιες διεκδικήσεις ,αλλά που η γραμμή πάλης θα στοχεύει στη λαϊκή εξουσία –οικονομία. Αυτό απαιτεί κίνημα μαζικό ,οργανωμένο ,πολιτικοποιημένο με καταδίκη του εργοδοτικού συνδικαλισμού .Βασική προϋπόθεση για την ανασύνταξη του κινήματος και τη διαμόρφωση της κοινωνικής συμμαχίας είναι η ισχυροποίηση του ίδιου του Κ.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου