Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Τα χρυσα κουταλια της Ευρωπαικης Ενωσης

Ένα σημαντικό άρθρο του Κώστα ΔΕΤΣΙΚΑ από το Ριζοσπάστη αναδημοσιεύει ο ΓΗΤΑΥΡΟΣhttp://tolmis.blogspot.com Τα στατιστικά στοιχεία που παραθέτει ο συντάκτης του άρθρου δείχνουν , πως ο παραγωγικός ιστός της χώρας κατέρρευσε και αποδιοργανώθηκε από την αγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μια πολιτική που μετά το 2006 είχε σκοπό τάχα να οδηγήσει στην παραγωγή ασφαλών και υγιεινών προϊόντων Μια πολιτική που έδωσε γήπεδο στη λαμογιά και στην απαξίωση της εργασίας.Έτσι με τα πρώτα προγράμματα νέων αγροτών το Κολωνάκι από αστική περιοχή μεταλλάχθηκε σε αγροτική .Έτσι θάλασσες ποτάμια και βουνά έγιναν σιτιβολώνες .Οι ελαιώνες άρχισαν να κατεβάζουν τόννους καρπού και η Ελλάδα να πνίγεται στο ελαιόλαδο και τόσα άλλα που όλη η πυραμίδα του πολιτικού και κομματικού συστήματος γνώριζε άριστα πως να τα χειρίζεται για να ωφελείται Όλη αυτή η πυραμίδα ήταν η πρώτη που γνώριζε τα διάφορα αγροτικά προγράμματα τα οποία και εκμεταλλεύονταν για να διαιωνίζει την ύπαρξή της.Έτσι εμφανίστηκε το φαινόμενο της Λάρισας με τα ακριβά αυτοκίνητα .Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από τους κατόχους τους ανάθεμα και αν γνωρίζουν από χωράφια η έχουν δουλέψει ποτέ σε αυτά.Να τα λέμε και αυτά γιατί δεν έχουν να κάνουν με τους πραγματικούς αγρότες. Ένας πραγματικός κτηνοτρόφος ξεχωρίζει από τον μαϊμού Το δείχνουν τα χέρια του Είναι φουσκωμένα στους καρπούς τους από το άρμεγμα .Βέβαια τώρα έχουμε τις αλμεκτικές αλλά και πάλι ξεχωρίζει όπως και κάθε ειδικότητα αγρότη Τα σχολιάζω αυτά γιατί έχω διαβάσει και ακούσει κάποια πράγματα που αυτοί που τα λένε η δεν γνωρίζουν το αντικείμενο η κρίνουν εξ ιδίων.   Παραθετω καποια αποσπασματα....

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Αμάν αμάν αμάν....τι είναι τούτο ;

Γι αυτό μαζεύτηκαν και κουβέντιαζαν όλη τη νύχτα ; Κοτζάμ σύνοδος για το πέος; .Λέτε μετά το κόψιμο των  συντάξεων  και των μισθών να μας κόψουν και  το πέος; Να φοβούνται λετε... μην τους....

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Η βολική εκτέλεση του Καντάφι

 Αναδημοσιευση απο Δρομος της Αριστερας  Γραμμένο από Σύνταξη

Ο Καντάφι είχε την ίδια μοίρα με τον Σαντάμ Χουσεΐν. Εκτέλεση. Στην περίπτωση του Σαντάμ έγινε και μια εικονική δίκη. Στην περίπτωση του Καντάφι, έγινε εκτέλεση τραυματία και διαπόμπευση του νεκρού σώματός του.
Οι επί δεκαετίες δικοί του άνθρωποι που στελεχώνουν το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο γέμισαν τον κόσμο ψεύδη. Ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκε από «διασταυρούμενα πυρά». Μπορεί, είπαν, να σκοτώθηκε από πυρά «επαναστατών ή πιστών». Αυτοί πρόκειται να εφαρμόσουν το «κράτος δικαίου» στη Λιβύη. Όχι ότι οι προστάτες τους είναι καλύτερου φυράματος, βεβαίως.
Θα μπορούσε κάλλιστα να θέσει κανείς το ερώτημα: Πόσο βολικό θα ήταν να παρουσιαστεί

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

«Εζησα το θαύμα της Αλβανίας»: Ο Οδυσσέας Ελύτης, η ημιτελής «Αλβανιάδα» και η συμμετοχή του στον αγώνα


Ο Οδυσσέας Ελύτης στο αλβανικό μέτωπο - 1941
Ο Οδυσσέας Ελύτης στο αλβανικό μέτωπο - 1941

Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου εν όψει και ας αναφερθώ, σε όσους δεν το γνωρίζουν, σ' ένα αφιερωμένο στο αλβανικό έπος ποιητικό έργο του Οδυσσέα Ελύτη, το οποίο όμως απέσυρε και θα εξηγηθεί πιο κάτω από τον ίδιο γιατί.

Πρόκειται για την «Αλβανιάδα», έργο ημιτελές, που δημοσιεύθηκε το 1965 στο φοιτητικό περιοδικό «Πανσπουδαστική», με εκτενή συνέντευξη του ποιητή και σχέδια του Γιάννη Μόραλη.
Περνάω αμέσως στο μεγαλύτερο μέρος τής άκρως ενδιαφέρουσας (ανυπόγραφης) αυτής συνέντευξης (που υπάρχει στο αρχείο μου, δανειζόμενος τον ίδιο τίτλο, με δικούς μου υπότιτλους), παρακάμπτοντας το ποίημα αφού ο δημιουργός του δεν το περιέλαβε τελικά στα έργα του. Οπου ο Ελύτης, αφού εξηγεί πώς αποφάσισε να σταματήσει τη σύνθεση του εν λόγω ποιήματος (τον τράβηξε το «Αξιον Εστί», ενώ δεν πρέπει να μας διαφεύγει και το «Ασμα ηρωικό και πένθιμο για τον χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας», που έγραψε την ίδια περίοδο), περνάει στο Επος του Σαράντα όπου, όπως είναι γνωστό, συμμετείχε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός κι όπου αρρώστησε βαριά και παραλίγο να χάσει τη ζωή του.
«Ομορφη αφροσύνη»
- Πώς συμβαίνει να μην έχει εκδοθεί ακόμη η «Αλβανιάδα»; Μήπως έχουν δημοσιευθεί αποσπάσματα σε κανένα περιοδικό;

...ούτε το ΠΑΜΕ χαρίζει κάστανα

Λοιπόν.....Πολύς λόγος και μάλιστα απολογητικός για το αν το ΠΑΜΕ περιφρούρησε την απεργία του ,αν είχε μέτωπο προς τη βουλή η πλάτη και κάτι τέτοια .Πολύ καλά έκανε και περιφρούρησε τη συγκέντρωσή του .Όχι, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι να μπαίνει όποιος του γουστάρει, είτε είναι χαφιές είτε χουλιγκάνος είτε πλιατσικολόγος  και  να γίνετε προπομπός των ΜΑΤ 
Καλά έκανε λοιπόν και περιφρούρησε την συγκέντρωσή του λίγο πολύ όλοι το κατανοούν και ας μην το παραδέχονται δημόσια Το θέμα είναι ότι δεν συζητάμε για την ουσία που είναι η πολιτική της κυβέρνησης και το χειρότερο σε αυτή την παγίδα έχουν πέσει και το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ στα διάφορα τηλεοπτικά παράθυρα. 

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Δεν χαρίζουμε κάστανα

αναδημοσιευση απο Παρε Δωσε
Η φράση αυτή, λέγεται για όσους είναι άτεγκτοι, σκληροί κι αδέκαστοι και φαίνεται να ξεκίνησε από την Μάνη…
Άντρες, γυναίκες και παιδιά της Μάνης, το μόνο επάγγελμα που ήξεραν να κάνουν στα παλιά τα χρόνια, ήταν τα όπλα. Για τα χωριά τους δεν έλεγαν, ότι έχουν τόσους κατοίκους, παρά τόσα τουφέκια…
Κανένας κατακτητής δεν πάτησε εκεί το πόδι του, ούτε οι Φράγκοι ούτε οι Αλβανοί. Ο ίδιος ο Ιμπραήμ, που έκαψε την Πελοπόννησο, μόνο τη Μάνη δεν μπόρεσε να πάρει.
Στα 1826 προσπάθησε...

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Στα χρόνια της πείνας και της κατοχής οι άνθρωποι των πόλεων ξεχύθηκαν στα χωριά πουλώντας ότι είχαν η ανταλλάσσοντας το με λίγη τροφή .
Μαυραγορίτες πουλούσαν αντικείμενα στα χωριά που απέκτησαν για ένα κομμάτι ψωμί.
Έτσι έπεσε και στα χέρια της γιαγιάς μου η εικόνα ,αναπαράσταση, της δευτέρας παρουσίας.
Κρεμασμένη στο τοίχο ,φωτιζόμενη από το χαμηλό φως της λάμπας πετρελαίου γίνονταν ακόμη πιο τρομακτική και σε κάθε μας παιδικό αμάρτημα ,πάντα βρίσκονταν κάποιο δάχτυλο που μας την έδειχνε.

Και στο σπίτι -καλύβι- του μπάρμπα μου,τα ίδια
Πεντάχρονο παιδί  είδα στον ύπνο μου την φιγούρα με τα κέρατα να με κυνηγά.Ακόμη το θυμάμαι το όνειρο

KΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

αναδημοσιευση απο το Διστομο http://distomo.blogspot.com/2011/10/k.html#more

Δεδομένης της ολοένα και χειρότερης αντι-ανθρωπιστικής και κατάφωρα αντι-δημοκρατικής και ανθελληνικής κατάστασης στην Ελλάδα υπό την μη δημοκρατικώς νομιμοποιούμενη κυβέρνηση του Γεωργίου Α. Παπανδρέου, ο οποίος όπως προδήλως αποδεικνύεται αναρριχήθηκε στην εξουσία με ψευδεπίγραφο προεκλογικό πρόγραμμα, κατάργησε, περιόρισε ή κατάφωρα αγνόησε κάθε Δημοκρατικό θεσμό ενώ επιδίδεται μέχρι και σήμερα σε όργιο τρομοκρατίας, παραπληροφόρησης και καταδίωξης των Ελλήνων Πολιτών.
Δεδομένου

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Διαγωνισμός συγγραφής έργων για την Εθνική Αντίσταση

πηγη: http://logotexnikesanafores.blogspot.com
Τον δεύτερο διαγωνισμό για τη χορήγηση τεσσάρων χρηματικών βραβείων σε αναφερόμενα πρώτιστα στην Εθνική Αντίσταση 1941-1944 και δευτερευόντως στην περίοδο 1945-1949 έργα διοργανώνει το κοινωφελές Ίδρυμα Βασιλικής και Όλγας Σταυροπούλου,
ιδρυτής του οποίου είναι ο αείμνηστος Δημήτριος Ν. Σταυρόπουλος, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και συγγραφέας. Τα έργα αφορούν τις εξής κατηγορίες: 

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Το τελευταίο μάθημα επί δικτατορίας

διάλεξη του Αριστόβουλου Μάνεση

Αναδημοσίευση από το Αλωνάκι  διαλόγου
Οι υπογραμμίσεις δικές μου
Ακολουθεί απόσπασμα από την τελευταία διάλεξη του Συνταγματολόγου Αριστόβουλου Μάνεση, πριν συλληφθεί το 1968 από το δικτατορικό καθεστώς, η οποία και δημοσιεύτηκε στο βιβλίο του “Συνταγματική Θεωρία και Πράξη” με τίτλο “Το τελευταίο μάθημα επί δικτατορίας”.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Για την τεχνική ομάδα του ''Πλουτου'' και όχι μόνο...

Η αξιοζήλευτη  αίθουσα της παράστασης
... δεν χρειάζεται να φέρεται τεχνικό εξοπλισμό .Έχουμε δικό μας .Έχουμε τους δικούς μας τεχνικούς. Δεν θα πειράξετε ούτε ένα κουμπί. Αυτά ήταν τα λόγια των υπευθύνων του ιδρύματος  Κακογιάννη...
Όταν όμως η τεχνική ομάδα ανέβηκε
στους θαλάμους φωτισμού και ηχοληψίας