Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ω, γελοίοι ταρτούφοι!

http://sigxroniekfrasi.blogspot.com/                                                                                      του Βασίλη Ραφαηλίδη

  Μια εκτέλεση που ήταν δολοφονία 

Οι Κυριακές είναι για τον Κύριο, όχι για τον Χάρο. Τις Κυριακές δε γίνονται εκτελέσεις. Τις Κυριακές, και τα μέλη του στρατοδικείου που καταδικάζουν σε θάνατο, και τα μέλη του εκτελεστικού αποσπάσματος που εκτελεί τις θανατικές αποφάσεις των δικαστηρίων και λέγεται εκτελεστικό γι’ αυτό το λόγο, παν στην εκκλησία. Μια εκτέλεση που γίνεται νύχτα θεωρείται δολοφονία. Οι εκτελέσεις γίνονται ευθύς μετά την ανατολή του ηλίου, ώστε να μπορέσει ο μελλοθάνατος να δει το φως της μέρας για τελευταία φορά. Για τους μελλοθάνατους κομμουνιστές είναι έθιμο, ας το πούμε έτσι, να γυρνούν και να κοιτούν τον ανατέλλοντα ήλιο, πριν σταθούν μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα: Ο ήλιος θα ανατέλλει πάντα σε πείσμα όλων των σκοταδιστών.

Το κράτος σε ρόλου δολοφόνου φροντίζει να ακολουθείται ένα τυπικό στις εκτελέσεις, ώστε να φανεί πως αυτές είναι κάτι το πάρα πολύ σοβαρό και επίσημο. Φροντίζει επίσης να γεμίζει με σφαίρες τα μισά μόνο όπλα των ανδρών του εκτελεστικού αποσπάσματος. Τα άλλα μισά έχουν άσφαιρα πυρά. Καθώς δεν ξέρεις αν το δικό σου όπλο ήταν γεμάτο θάνατο, διατηρείς την ελπίδα πως εσύ δεν σκότωσες, κι έτσι μειώνει τις τύψεις σου κατά 50%. Και ποτέ ένας εκτελεστής δεν μετέχει δυο φορές σε εκτελεστικό απόσπασμα. Δεν πρέπει να αυξήσει τις πιθανότητες να είναι αυτός ο δολοφόνος. Όλο αυτό το λειτουργικό το υπαγορεύει η θρησκεία της αγάπης! Η οποία τόσο ενδιαφέρεται για το θύμα, που στέλνει παπά στον τόπο της εκτέλεσης, να φροντίσει για την ψυχή αυτού που σε λίγο θα πάει στην κόλαση. Γιατί, βέβαια, κανείς εκτελεσμένος δεν πάει στον παράδεισο. Ω, γελοίοι ταρτούφοι!

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ένα ΙΕΚ αναλαμβάνει να σχεδιάσει τη Δημόσια Εκπαίδευση



Αναδημοσίευση απο :
http://www.koutipandoras.gr

Μία ιδιωτική εταιρεία αναλαμβάνει με απευθείας ανάθεση από το υπουργείο Παιδείας το έργο ύψους 114.000 ευρώ, της μελέτης για την αποτύπωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.

Το έργο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Κεφαλονίτικα Νέα», ανέλαβε η εταιρεία ΕEO GROUP ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Α.Ε του Κωνσταντίνου Ροδόπουλου και ανήκει στον Όμιλο Εταιρειών ΑΚΜΗ o οποίος ειδικεύεται στο χώρο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Παρά τα αντικρουόμενα συμφέροντα ανέλαβε να βάλει σε τάξη τον ακαδημαϊκό χάρτη. Περίεργο όμως είναι και το γεγονός ότι το Υπουργείο αποφάσισε να αναθέσει χωρίς διαγωνισμό σε μία ιδιωτική επιχείρηση το εν λόγω έργο αντί να το αναλάβουν επιστήμονες του ακαδημαϊκού χώρου της Ελλάδας.

Το αντικείμενο του έργου είναι η αποτύπωση των ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης καθώς και του θεσμικού πλαισίου ίδρυσης των τμημάτων και για την εκπόνηση του θα δοθούν 114.000 ευρώ από Ευρωπαϊκά κονδύλια.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι με βάση ποια λογική και συμφέροντα θα γίνει η χαρτογράφηση από την EEO Group Εταιρεία Συμβούλων ΑΕ .

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ

Του Γιωργου Οικονομου 

Το νεοελληνικό πολιτικό σύστημα και η κοινωνία βυθίζονται συνεχώς σε γενικευμένη παρακμή, χωρίς κάποια ρωγμή αλλαγής και ανάκαμψης. Από την εποχή που ξέσπασε η κρίση το 2008 δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική αλλαγή στους θεσμούς που επέτρεψαν και διευκόλυναν την πορεία προς τον γκρεμό. Ούτε το πολιτικό σύστημα είναι πρόθυμο γι αυτό ούτε η κοινωνία δείχνει διάθεση για κάτι παρόμοιο. Επί πλέον η τελευταία επιτρέπει στους υπευθύνους της οικονομικής και πολιτικής χρεοκοπίας να ασκούν ακόμη κυβερνητικό έργο επιτείνοντας έτι περαιτέρω τη θλιβερή κατάσταση. Πράγματι, το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να προσφέρει λύση στο πρόβλημα, διότι είναι μέρος του προβλήματος. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ανακυκλώνει το πρόβλημα και τα αδιέξοδα, διότι εκεί βρίσκεται η μόνη ικανότητά του. Δεν έχει εκπαιδευθεί για κάτι άλλο, ούτε έχει την πρόθεση ούτε είναι ικανό να αναζητήσει δημιουργικές αντιλήψεις......